Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Download je volledige Facebook archief

facebook-download-logo

Bron: Appletips.nl

Wie gebruikmaakt van Facebook heeft in de loop der jaren een behoorlijk archief opgebouwd. Dit bestaat uit al je geuploade foto’s, video’s, berichten, vind-ik-leuks, profielinformatie en verstuurde persoonlijke berichten inclusief bijlagen.

Je kunt om verschillende redenen je FaceBook archief downloaden, op dit moment doen veel gebruikers dit omdat ze hun Facebook profiel willen verwijderen. Maar het kan ook een reden zijn wanneer je besluit om vanaf nul weer te beginnen en alle inhoud handmatig wist.

Facebook archief downloaden

  • Open de Facebook website op een desktop
  • Klik op het driehoekje in de knoppenbalk
  • Kies voor ‘Instellingen’
  • Open in de navigatiekolom ‘Je Facebook gegevens’
  • Klik op ‘Bekijken’ bij ‘Je gegevens downloaden’
Facebook-archief-downloaden

Vervolgens wordt er een nieuwe pagina geopend met een overzicht van alle categorie├źn die je kunt downloaden. Standaard wordt alles gemarkeerd om toe te voegen aan je archief, maar je kunt ook alleen specifieke items downloaden. Daarnaast heb je de mogelijkheid alleen van een bepaalde periode te downloaden, klik hiervoor op het drop-down-menu bij ‘Datumbereik’.

Tot slot is het ook belangrijk dat je de mediakwaliteit op ‘Hoog’ zet zodat je foto’s en video’s in hoge kwaliteit worden toegevoegd aan je kopie. Zodra je alles hebt ingesteld kun je de kopie aanvragen door op ‘Bestand maken’ te klikken.

Facebook archief downloaden en openen

Facebook gaat nu achter de schermen aan de slag om je archief samen te stellen. Zodra dit voltooid is krijg je een e-mailbericht met een link naar je archief, waarna je deze kunt downloaden. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je hebt aanvraagt kan het enige tijd duren voor je het bestand kunt downloaden.

Het archief is een zip-bestand dat je downloadt en daarna kunt uitpakken. In het archief vind je mappen terug met je foto’s en video’s. Ook je profiel met vind-ik-leuks en andere persoonlijke gegevens zijn aanwezig. Het archief bevat ook alle gesprekken uit Facebook Messenger, inclusief de gedeelde content zoals foto’s en video’s. Zodra je jouw Facebook archief hebt gedownload kun je ervoor kiezen om je Facebook account te verwijderen.

%d bloggers liken dit: