Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Facebook wil meeluisteren

 

Er is een onlinepetitie tegen de ‘meeluister’-functie waarmee Facebook binnenkort komt. Meer dan een half miljoen mensen hebben inmiddels getekend. De actievoerders spreken van Big Brother-praktijken en roepen de internetgigant op de ‘enge’ en ‘gevaarlijke’ audioherkenning niet te lanceren.hulpmetcomputer.nl-facebook-privacy

De app activeert de microfoon van je smartphone en neemt het geluid van muziek of televisie op. Facebook zoekt daar informatie bij die je met vrienden kunt delen. Daar is niet iedereen blij mee. ‘Facebook: Dit is een extreme inbreuk op de privacy van je gebruikers. Lanceer deze functie niet en luister niet naar ons via onze microfoons’, luidt de tekst van de petitie.

 

Facebook liet eerder weten niet geïnteresseerd te zijn in de gesprekken van zijn gebruikers, die in theorie afgeluisterd kunnen worden. Het bedrijf benadrukte na alle commotie van afgelopen week nogmaals dat gebruikers eerst moeten aangeven dat ze de functie willen gebruiken, anders staat zij niet aan.

Overigens is een half miljoen digitale handtekeningen niet zo veel als je je bedenkt dat ruim 1 miljard mensen gebruik van het sociale netwerk.

hulpmetcomputer.nl-facebook-privacy2

Bron:anp

 

 

%d bloggers liken dit: