Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Opstartprobleem in Windows 10.

Windows wil niet meer wil opstarten. Diverse redenen kunnen er voor zorgen dat het opstart gedeelte (MBR) van Windows corrupt raakt. Volg de stappen.

Een beschadigde MBR (Master Boot Record) is erg vervelend en kan er voor zorgen dat je computer of laptop niet meer wil opstarten. Gelukkig is er een mogelijkheid in Windows om dit te herstellen. Het is niet voor de hand liggend en kan een behoorlijke tijd in beslag nemen. Ook is er geen garantie dat het daarmee is opgelost, maar het scheelt je in ieder geval een gehele nieuwe installatie.

Stappenplan reparatie MBR

Windows 10 zou een opstart probleem in het besturingssysteem moeten herkennen en start de automatische reparatiemodus. Als dat het geval is zie je de woorden “Preparing automatic Repair” onder het blauwe Windows logo.

Preparing-Automatic-Repair

Gebeurt dat niet, maar je ziet wel het Windows logo, herstart je computer dan of reset deze. Na enkele keren zou het automatische reparatiescherm moeten verschijnen. Het kan zijn dat je je systeem meerdere keren achter elkaar moeten herstarten.

Automatic-Repair
Troubleshoot
Advanced-Options
Command-Prompt

Het neemt even wat tijd in beslag, maar als dat goed gaat zal de melding “The operation completed succesfully” verschijnen en moet je je computer herstarten.

Als ransomware de oorzaak is, is de kans groot dat je computer wel weer kan starten maar dat je nog steeds niet bij je bestanden kan. Je zal de computer moeten starten in de veilige modus en kijken of je een antimalware-programma kan uitvoeren in de hoop dat je de boel kan fixen.

%d bloggers liken dit: