Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Adapters omruilen bij een Apple Store

iPhone-adapters raken oververhit, Apple start vervangingsprogramma

Apple is begonnen met een vervangingsprogramma voor Europese Apple USB-adapters van 5watt. Volgens Apple kan de 5watt-adapter in zeldzame gevallen oververhit raken. Het betreft adapters met modelnummer A1300, waarop de letters ‘CE’ grijs staan aangegeven. Bezitters van deze adapters krijgen van Apple een opnieuw ontworpen model waarbij dit oververhittingsprobleem niet kan voorkomen.hulpmetcomputer.nl-iphone-adapter

 

De veiligheidsproblemen lijken enkel te bestaan bij Europese adapters. In onder andere de Verenigde Staten worden stroomadapters met een ander ontwerp gebruikt, die geen last hebben van de oververhittingsproblemen. Op een speciale supportpagina stelt Apple het volgende:

De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter. We raden klanten aan alle betrokken adapters zo snel mogelijk te ruilen voor een nieuwe door middel van het onderstaande vervangingsproces.

 

Volgens Apple raakt slechts een aantal adapters oververhit. Om hoeveel exemplaren het exact gaat is niet duidelijk. Volgens Apple moet je adapter aan de volgende voorwaarden voldoen om mogelijk problemen te hebben:

  • De adapter heeft modelnummer A1300 onderop.
  • De adapter heeft de letters ‘CE’ grijs onderop staan.
  • De adapter werd verkocht bij een iPhone 3GS, iPhone 4 of iPhone 4s. Of als los accessoire.

hulpmetcomputer.nl-iphone-adapters

 

Apple zegt dat je een defecte adapter kunt inleveren bij een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Je krijgt dan een adapter met modelnummer A1400, waarbij het probleem niet speelt. Vanaf 18 juni kun je de iPhone-adapter ook inwisselen bij winkels van Vodafone, T-Mobile en KPN.

 

Bron:iphone-ticker

%d bloggers liken dit: