Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Blokkeren van opdringerige advertenties op internet?

Advertenties zijn voor veel websites de belangrijkste bron van inkomsten, maar soms zijn het er wel érg veel. Zeker bij websites waar je wat probeert te downloaden is het vechten tegen de online bierkaai, maar gelukkig is er voor die websites een oplossing: AdBlock.

 

AdBlock+ is een applicatie die je gemakkelijk aan je browser toevoegt. Hiermee blokkeer je alle opdringerige advertenties. Er zijn natuurlijk websites en advertenties die niet tegengehouden worden, omdat AdBlock+ ook zelf ergens zijn inkomsten vandaan moet halen.

Hulpmetcomputer.nl-blokkeren-advertenties

Ga naar de website www.adblockplus.org, deze is in het Nederlands. Je hoeft je browser niet meer zelf te kiezen, de website geeft automatisch de add-on weer voor de browser die jij gebruikt. Ook is er een mogelijkheid om hem op je Android-smartphone te installeren.

Druk dan op de groen geworden knop ‘Installeer voor browser’, en installeer de applicatie. Zodra je op toevoegen/installeren drukt zal de applicatie gelijk werken.

Hulpmetcomputer.nl-blokkeren-advertentie

 

Je hebt in AdBlock+ nog een mogelijkheid om meer uit te zetten dan de advertenties. Zodra je de applicatie geïnstalleerd hebt, kun je iets naar beneden scrollen. Je kunt ‘Malware blokkeren’, ‘Tracking uitzetten’ en ‘Social media-knoppen verbergen’. Deze opties kun je afzonderlijk aan- of uitzetten. Deze zijn standaard allemaal op ‘uit’ ingesteld. Dus wil je dat AdBlock+ deze dingen ook blokkeert, zet deze opties dan op ‘aan’.

Hulpmetcomputer.nl-blokkeren-advertenties2

Nu kun je lekker surfen zonder al die vervelende advertenties.
 
 Let op: Veel van je favoriete websites (zoals ComputerIdee.nl!) 
zijn voor een groot deel van hun inkomsten afhankelijk van advertenties. 
Een adblocker zorgt er dus voor dat die websites minder geld verdienen 
en dus minder content kan aanbieden. Overweeg daarom om die websites juist 
te te voegen als uitzondering aan AdBlock.

Volgens EMERCE is Google de € 25.000.000 uitzondering op de regel.
%d bloggers liken dit: