Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Check of je wachtwoorden zijn gehackt

Kijk op de politie-site voor checken van je wachtwoorden en e-mail

Hacking-email-check

 

 

De politie heeft ruim 60.000 mailadressen verzameld die zijn gevonden bij onderzoeken naar cybercriminaliteit. Wanneer iemands gegevens voorkomen in die database, dan stelt de politie de gebruiker na invoer van het e-mailadres op de hoogte en geeft tips hoe te handelen.

 

 

Hackers slapen niet.

De tool is dus geen garantie dat u e-mailadres en of wachtwoord niet gehackt is.

Volgens de politie is de controlefunctie 'opnieuw een stap om de burger weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit'. De politie in Duitsland was enkele weken geleden de eerste die zo'n toets invoerde. Het is vanwege privacywetgeving de politie niet toegestaan mensen zelf actief te informeren over misbruik van hun mailadres.

Controleer hier

Regelmatig wachtwoorden veranderen

Volgens Ron de Milde, digitaal expert bij de politie, zijn gegevens als e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden die door cybercriminelen zijn gestolen, onder meer gebruikt voor oplichtingspraktijken via speciale computernetwerken – de zogenaamde botnets. "Zonder dat je het beseft, worden deze data ingezet voor uiteenlopende vormen van oplichting, waaronder phishing of om een website plat te leggen." Hij adviseert het publiek om regelmatig wachtwoorden te veranderen.

 

 

 

%d bloggers liken dit: