Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Dit is Windows 10

Microsoft heeft Windows 10 aangekondigd, de opvolger van Windows 8.2. De officiële versie van Windows 10 verschijnt halverwege 2015. De belangrijkste vernieuwingen op een rij.


 

Bron: Tweakers & Nu

Het startmenu is terug

De meest gehoorde klacht over Windows 8 en 8.1 was het ontbreken van het startmenu. Microsoft heeft geluisterd naar zijn gebruikers en het oude vertrouwde menu teruggebracht.

De knop zit net zoals in Windows 7 en eerder linksonder, en opent een vernieuwd menu met apps, mappen en nu ook interactieve widgets.

In het startmenu zit ook een zoekbalk, waarmee niet alleen de computer kan worden doorzocht, maar ook het internet. De taakbalk met veelgebruikte software is ook weer terug onderin het scherm.

Eén appstore, één beturingssysteem

Windows 10 zal draaien op dektop en -laptopcomputers, maar ook op tablets en zelfs telefoons. Elk Windows-apparaat beschikt over dezelfde appstore en dus dezelfde apps, maar de manier waarop die worden weergegeven en bestuurd is anders.

Op een desktopcomputer of laptop wordt de nieuwe desktopomgeving met startmenu getoond. Op een tablet of telefoon worden de tegels uit Windows 8.1 getoond, die meer geschikt zijn voor een touchscreen.

Wanneer er op een hybride apparaat wordt gewerkt, zoals de Surface Pro, past de omgeving zich aan afhankelijk van de manier waarop het apparaat wordt gebruikt: als het toetsenbord wordt ontkoppeld, kan er voor worden gekozen om over te schakelen naar tablet-mode.

Meer apps in vensters

In Windows 10 zullen meer apps in een venster werken. In Windows 8 draaiden moderne apps enkel schermvullend, maar in Windows 10 zullen zij in de desktopversie van Windows 10 ook gewoon in een venster kunnen worden weergegeven.

Task View

Ook nieuw in Windows 10 is Task View, dat veel wegheeft van de Exposure-functie in OS X. Met die nieuwe knop in de taakbalk kan er een visueel overzicht van alle open vensters worden opgeroepen.

Ook kunnen gebruikers met Task View meerdere bureaubladen aanmaken, waartussen gemakkelijk gewisseld kan worden. Verder kunnen vensters vanuit het overzicht makkelijk kunnen worden geordend zodat zij bijvoorbeeld een schermhelft of -hoek vullen.

 

 

%d bloggers liken dit: