Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Snel e-mail berichten verwijderen op iPhone en iPad

Sneller e-mails verwijderen?

 

Er zijn drie manieren om e-mailberichten van je iPhone te verwijderen. Het prullenbakje kent iedereen wel, maar het kan ook sneller.

Hulpmetcomputer-mail-IOS-1

Als je een e-mailbericht opent zie je onderin het scherm een prullenbak-icoon waarmee je het bericht kunt verwijderen. Het is alleen wat omslachtig om steeds één voor één de e-mailberichten te openen en vervolgens te beslissen welke je zult weggooien. Mensen worden overspoeld door ongevraagde berichten die je niet allemaal wilt openen. Bij het openen van je mailbox zie je vaak in één oogopslag welke berichten je toch niet wilt lezen.

Prullenbakje niet zichtbaar? Gmail gebruikt op de iPhone standaard de Archiveerfunctie. Door de knop ingedrukt te houden kun je berichten verwijderen in plaats van archiveren. Dit kun je eventueel ook standaard instellen. Dit doe je als volgt:

  1. Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s
  2. Tik op het Gmail-account waarvoor je dit wilt aanpassen.
  3. Tik vervolgens op Account
  4. Tik op op Geavanceerd
  5. Activeer de optie Verwijderd onder ‘Zet verwijderde berichten in:’

Er zijn dan twee manieren om snel je e-mailbox op te ruimen:

  • Veeg met je vinger over het ongewenste e-mailbericht. Er verschijnt nu een knop Verwijder waarmee je de e-mail weggooit zonder deze eerst te openen.

Hulpmetcomputer.nl-Mailbox-IOS

  • Klik op de knop Wijzig, rechtsboven in het scherm. Er verschijnen nu witte bolletjes vóór elk e-mailbericht. Vink alle berichten aan die je wilt weggooien en tik daarna op de knop Prullenmand. Je kunt nu in één keer een reeks e-mailberichten weggooien zonder ze te openen.

Hulpmetcomputer.nl-Mailbox-IOS-2

 

iphoneclub

 

%d bloggers liken dit: