Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Eerste reviews van Apple Watch online verschenen

De Apple Watch-verkoop is nog niet gestart, maar vandaag zijn wel alvast deapple-watch
eerste reviews van het horloge online verschenen. Websites zoals Re/code en The Wall Street Journal konden de Apple Watch alvast uitproberen, om zo de eerste praktijkervaringen te kunnen schrijven. Dat geeft ons ook een aardig idee van hoe de Apple Watch nou eigenlijk is als je hem voor langere tijd kunt gebruiken.

 

Een select aantal journalisten heeft de Apple Watch ongeveer een week mogen testen, met als afspraak dat de review vandaag gepubliceerd zou worden. Zij hebben de Apple Watch tijdens alledaagse bezigheden kunnen gebruiken. Hierdoor zijn de ervaringen ook anders dan bij eerdere hands-on-sessies, waarbij de pers slechts korte tijd met de Apple Watch kon spelen.

Hoe gaat de Apple Watch je leven beïnvloeden? Re/code lijkt er in te geloven dat het horloge al snel invloed zal hebben op je gewoontes en daardoor een belangrijke rol zal spelen:

Vanuit een technologisch standpunt is de Apple Watch een extensie van je iPhone. En net als met de smartphone zal hij mettertijd je gewoontes veranderen.

Je gaat vegen door foto’s van je familie op je pols, je hartslag zien verhogen tijdens een spannende wedstrijd en een glimp van een bericht opvangen terwijl je haast tussen lessen of vergaderingen. Het is heel, heel moeilijk om niet op je pols te kijken terwijl je middenin een vergadering zit. In onze wereld met teveel apparaten, is de Apple Watch het tweede apparaat waar je naar grijpt als je uit bed komt.

Smartwatches moeten zich nog bewijzen, maar Apple laat goed zien wat je ermee kunt.

 

Een interessant feit in de review van Re/code: hoewel er veel kritiek was over de batterijduur van de Apple Watch, houdt het horloge het alsnog langer vol dan de iPhone.

The Wall Street Journal merkte dat veel dingen beter of sneller gaan met de Apple Watch dan op de iPhone. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de volgende zaken. Je hebt een bericht snel gedicteerd en kunt goede foto’s maken met behulp van een camera-app die met je iPhone verbindt. Maar wanneer is dat gepast? Smartwatches zijn nog vrij nieuw:

Veel van de dingen die je doet met de Apple Watch vereisen een nieuwe vorm van etiquette, of tenminste tolerantie van je omgeving. Wanneer is het oké om met je horloge te praten? Mensen dachten dat ik met hen sprak terwijl ik eigenlijk probeerde te dicteren. Is het gepast om naar een horlogebericht te kijken tijdens een vergadering met je baas? Of wat als je op een date bent?

(…)

Tijdens mijn vroege ervaringen kan ik me al zoveel meer mogelijkheden voorstellen. Ik hoop dat de Apple Watch bijvoorbeeld mijn kantoorsleutel en treinkaartje wordt.

Voor nu is de Apple Watch voor pioniers. Ik ga niet de duizend dollar betalen voor het model dat ik heb gereviewd, omdat ik bang ben dat er al snel een significante upgrade zal verschijnen. Ik ga echter wel de Sport-editie van 400 dollar kopen. Zoveel betaal ik graag om voorop te lopen in de technologiewereld.

The Verge is één van de weinige vroege reviewsites die een cijfer aan de Apple Watch heeft gehangen: het horloge krijgt een 7. Ze noemen de Apple Watch de fijnste smartwatch van het moment en denken dat er veel ruimte is om te groeien. Bovendien zou de Taptic Engine heel cool zijn. Prestatieproblemen en een overdaad aan notificaties zorgen er echter voor dat de site kritisch blijft. De Apple Watch is indrukwekkend, maar probeert wel heel veel tegelijk:

De Apple Watch is één van de meest ambitieuze producten die ik ooit heb gezien. Het horloge wil zoveel veranderen aan de manier waarop we met technologie omgaan. Maar deze ambitie zorgt ervoor dat er weinig focus is.

Daarnaast is The Verge zeer kritisch over de de algemene prestaties van de Apple Watch. Het horloge hapert en apps zijn traag:

Laat ik het meteen maar zeggen: de Apple Watch die ik voor anderhalve week heb gereviewd is wat langzaam. Ik kan vrij moeilijk praten over alle interface-ideeën, de potentie en hints naar geniale plannen zonder dat de stotteringen tijdens het laden van notificaties opvallen. Het laden van locatiedata en informatie van je iPhone via Bluetooth en Wi-Fi kan soms lang duren en apps van derden laden soms helemaal niet. Af en toe blijft de Apple Watch een paar seconden hangen op een scherm.

Bloomberg schrijft het volgende:

Apple is geslaagd in de eerste grote taak met de Watch. Ze hebben een product gemaakt dat de reputatie van het bedrijf als innovator waarmaakt en het niveau voor een geheel nieuwe klasse apparaten heeft verhoogd. Apple’s tweede grote taak – ervoor zorgen dat ik dit apparaat iedere dag moet dragen – nou, daar twijfel ik nog over. Het is weer een scherm, nog een afleiding, nog een manier om me af te sluiten van de wereld, in plaats van het tegenovergestelde. De Apple Watch is cool, prachtig, krachtig en makkelijk om te gebruiken. Maar niet essentieel. Nog niet.

Eén ding waar de reviews nog weinig over kunnen vertellen zijn de apps. De paar review-apps die beschikbaar waren lijken nog niet te werken, schrijft The New York Times:

Apps van derden zijn grotendeels nutteloos op het moment. De Uber-app laadde voor mij niet, de Twitter-app is verwarrend en de Starwoods hotel-app verwijderde zichzelf en bleef hangen nadat ik hem opnieuw installeerde.Uiteindelijk kon ik hier wel een hotelkamer mee openen door de deur met het horloge aan te raken.

 

Volgens Mashable zorgt de Apple Watch voor weinig afleiding – en biedt het horloge de gebruiker daarmee juist meer focus:

De Apple Watch doet net zoveel als, misschien wel meer dan concurrerende smartwatches, maar vereist niet dat je er veel aandacht aan besteedt. Het horloge slaagde ook in een belangrijke taak: hij zorgde ervoor dat de iPhone in mijn broekzak bleef. Dat is een indrukwekkende prestatie.

Daarnaast maakte Mashable onderstaande Vine:

De Apple Watch is verkrijgbaar vanaf 24 april in een aantal landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Engeland en de VS. Reserveren in deze landen is mogelijk vanaf vrijdag 10 april.

%d bloggers liken dit: