Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Gebruik Google als rekenmachine

Google is een handige tool voor het uitvoeren van zoekopdrachten op internet, maar de zoekmachine kan nog veel meer. Wist je bijvoorbeeld dat je allerlei rekensommen kunt laten uitvoeren door de zoekmachine?

Hulpmetcomputer.nl_Google_Art

Die rekenfunctionaliteit van Google, varieert van heel eenvoudig, tot heel complex. Zo kun je Google laten uitrekenen wat twee plus twee is, door in het zoekveld simpelweg 2+2 in te typen. Zodra je op enter drukt komt het antwoord in beeld. Zo’n kleine zoekopdracht is niet indrukwekkend. Maar stel dat je wilt weten wat 18 procent van 94 is, om maar eens een willekeurig voorbeeld te noemen, dan kun je dat ook laten uitrekenen door Google, door 18% of 94 in te typen in het zoekveld.

Handig is ook dat, samen met het resultaat, een eenvoudige rekenmachine in beeld komt, waarmee je nog andere berekeningen kunt laten uitvoeren zonder dat je dat in het tekstveld hoeft te doen.

Hulpmetcomputer_Google_rekenmachine

Je kunt Google van alles laten uitrekenen, bijvoorbeeld percentages.

Maar het kan nog veel complexer. Google weet namelijk ook heel goed in wat voor volgorde het de getallen in een berekening moet interpreteren. Stel je wilt de uitkomst van 34 x 14 optellen bij de uitkomst van 16 x 99 en dat resultaat wil je delen door vier (wederom volstrekt willekeurig voorbeeld). Dan vul je netjes in (34*14)+(16*99) / 4. Binnen een fractie van een seconde komt Google met een antwoord, alsof het niets is.

Maar je kunt Google ook gebruiken als conversietool. Stel je gaat naar Amerika en wilt graag weten hoeveel dollars je krijgt voor 50 euro. Typ in Google 50 euro in dollars en je hebt direct het antwoord. Op dezelfde manier kun je temperaturen omrekenen (20 degrees celsius in fahrenheit), kilo’s omrekenen in grammen, meters in centimeters en ga zo maar door. Experimenteer er eens mee, Google is wat dit betreft veel krachtiger dan je denkt.

Hulpmetcomputer_Google_rekenmachine-1

Feitelijk is Google een handige tool.

%d bloggers liken dit: