Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Link

hulpmetcomputer.nl-hoe werkt google

Vaak hoor je dat mensen de term, “Googelen” gebruiken maar eigenlijk helemaal niet weten wat Google nou allemaal kan en doet. Google doet natuurlijk een hele hoop, zoveel dat zelfs de experts het niet meer precies weten. Jij gebruikt Google zonder dat je het door hebt, het is bijna een gewoonte. “Waar is de dichtstbijzijnde pin automaat”, “Waarom werkt mijn computer niet?” “Hoe maak ik bietenstamppot”, daar is je beste vriend voor, Google. Google weet veel, heel veel, belachelijk veel. Hoe vind je dan precies wat jij zoekt in die belachelijke grote heuvel aan informatie? De meeste mensen zullen zoeken op een paar steekwoorden. Dat is al een goed begin. Wat als ik je vertel dat het ook anders kan? Veel sneller en efficiënter. Maar hoe doe je dat? Lees dan verder en bekijk deze onderstaande “weetjes”.

Hoe simpel is de vraag: “Hoe Google je?”

1. Rekenmachine

Wanneer je een wiskunde berekening, of een simpele 1+1 wilt berekenen en je hebt geen rekenmachine bij de hand vul de berekening in, in de Google zoekbalk en je krijgt het antwoord. Voorbeeld.

2. Zoeken in een range

Een niet veel gebruikte mogelijkheid is zoeken in een range. Zoals bijvoorbeeld serienummers of datums. Staatsschuld 2012..2014

3. Definitie opzoeken

Altijd al willen weten wat de definitie van hippopotomonstrosesquipedaliofobi is ? Gebruik dan define:hippopotomonstrosesquipedaliofobie

4.  Bestandstypes

Ook handig is het zoeken op bestandstypen, pdf, doc, xls alles is mogelijk. Voeg dan “Filetype” toe in de zoekbalk.

5. Halve woorden zoeken

Stel je weet even niet hoe die presentator van All you need is love heet. (ja ik weet het slecht voorbeeld). Robert ten Brink ?Robert te brink ? De brink?  Wat doe je dan ? Waarschijnlijk vind Google toch wat je zoekt en wordt er een “Bedoelde u ….”  weergegeven en is het probleem opgelost. Wat je ook kan doen is de Asterisk, in de volksmond het sterretje,  * gebruiken. Voorbeeld : Robert * Brink.

6. Synoniemen

Wat ook altijd helpt is het zoeken op synoniemen. Stel je bent op zoek naar een strandtentje om lekker te chillen in de zomer. Zoek dan ~strandtent en Google laat je alle restaurants eetcafés en natuurlijk ook strandtenten als deze er zijn. Let wel op de ~ voor het zoekwoord.

7. Bioscoop en films

Onlangs hoorde ik dat als je opzoek bent naar die ene film in de bioscoop in de dichtstbijzijnde bioscoop je niet perse alle websites van alle bioscopen af te struinen maar je ook via Google en de functie “movie:” even snel kan kijken wat en wanneer.  Een handigheidje die niet iedereen weet.

8. Gericht zoeken op een website

Stel je bent opzoek naar de tarieven van een telecomoperator maar je wilt wel zeker weten dat deze juist zijn en van de website van de operator komen. Vaak is het een heel gedoe om dit dan ook te vinden op de website vanwege alle misleidende reclame en aanbiedingen die vol in beeld staan. Dat probleem lossen we op door te zoeken met de functie “Site:” met daarachter de website. Voorbeeld :  tarieven Site:lycamobile.nl

9.  Conversies

Wil je weten hoeveel Miles er in een Kilometer gaan ? Gebruik dan Miles to KM Hetzelfde kan je doen met bijvoorbeeld munteenheden.

10. Exacte zin of woorden zoeken

Plaats dubbele aanhalingstekens om exact dat woord of zin te zoeken. Voorbeeld : “Elk willekeurig woord en zin”

11. Zoeken met afbeeldingen

Ja je leest het goed, zoeken MET afbeeldingen. Een nieuwe functie van Google laat je zoeken met foto’s. Je gebruikt bijvoorbeeld een foto van je vakantie, die sleep je vervolgens in je zoek balk en Google gaat aan de slag. De precieze werking is nog onduidelijk maar interessant is het zeker. Meer informatie vind je op Google.

12. Het weer

Wil je snel weten wat het weer is op je vakantie bestemming, of andersom, weten hoe het weer is in Nederland vanuit je vakantiebestemming.. Google dan Weer + plaatsnaam en je krijgt direct het actuele weer te zien.

Dit zijn een paar leuke en handige weetjes en functie die Google ons te bieden heeft. Wil je nog meer weten wat Google allemaal in huis heeft ? Kijk dan op Google inside search

%d bloggers liken dit: