Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Gratis bellen via internet

 

  • Om te bellen via internet heb je in ieder geval een Windows- of Mac-computer met internetverbinding nodig. Een vlotte tabletcomputer zoals de iPad (versie 2 of hoger) of de Samsung Galaxy Tab of een krachtige smartphone zoals de iPhone 4 (of hoger) is ook goed.
  • Op dit apparaat installeer je een programma voor internettelefonie (als het er al niet op staat). Even opletten: dit moet – zoals gezegd – hetzelfde programma zijn dat de gesprekspartner gebruikt.
  • skype_headset_v2Steeds meer computers (vooral laptops) hebben al speakers en een microfoon ingebouwd zitten. Die zijn nodig voor het tweeweg audioverkeer. Heb je nog niet zulke audiovoorzieningen, koop dan een headset inclusief microfoon (vanaf zo’n €15 bij een computerwinkel) (zie foto).
  • Wil je ook beeld bij je gesprekken, kijk dan of je laptop niet al een webcam ingebouwd heeft zitten in de rand van het scherm. Heb je een desktop-pc zonder webcam dan kun je zelf een webcam aansluiten (ook vanaf €15 verkrijgbaar).

 

Populaire programma’s om te bellen via internet

 

Twee programma’s om (gratis) te bellen via internet zijn populair en hebben een Nederlandstalige bediening. Ze hebben uiteenlopende mogelijkheden en eigenschappen.

  • Skype. Bellen via internet wordt vaak ‘ apple_facetimeskypen’ genoemd, want Skype is met honderden miljoenen gebruikers wereldwijd het meestgebruikte programma om te bellen via internet. De Skypesoftware kan worden geïnstalleerd op alle bekende computersystemen (Windows, Mac OS X en Linux), op veel smartphones (iPhone, Android, BlackBerry, Symbian) en ook op de iPad 2 tabletcomputer. Bij het downloaden van Skype.com zijn er sinds kort 2 keuzen: er is voor de pc een gratis versie die reclame toont en een Premiumversie waar Skype €6,90 per maand voor vraagt. Deze laatste is advertentievrij en heeft extra’s als met meer dan één persoon webcambeelden uitwisselen. De gratis Skypeversie zal voor de meeste mensen voldoen.
  • Apple FaceTime. Op Applecomputers en ook op de Apple iPad 2 en de iPhone 4 en zelfs op de nieuwste Apple iPod multimediaspeler kan Apple FaceTime software worden gebruikt voor een audio- of videogesprek (zie afbeelding). Helaas kan er geen contact worden gelegd met Windowsgebruikers en dat is een drastische beperking. Geen Applehardware? Dan geen contact.
*bron: consumentenbond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: