Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Gratis films kijken

popcorntime install

Met Popcorn Time, of Time4Popcorn, kun je gratis films streamen naar je pc. De films zijn auteursrechtelijk beschermd, waardoor het illegaal is om ze af te spelen. Jammer, want de achterliggende techniek van de freeware is fantastisch!

 

Time4Popcorn

Onder filmliefhebbers is Popcorn Time momenteel een populair programma om films mee te bekijken. Logisch, want het aanbod is zeer groot, de videokwaliteit is prima in orde en de interface ziet er ook nog eens gelikt uit. Popcorn Time streamt films via het torrent-protocol naar je pc. Tijdens het afspelen download je een klein stukje van de film. Daarnaast deel je de beelden automatisch met andere gebruikers. Uploaden en downloaden van auteursrechtelijk beschermde bestanden is verboden. Houd deze regel in je achterhoofd bij de verkenning van dit programma.

Downloaden

Je downloadt het installatiebestand hier. Er zijn versies voor Windows, OS X en Linux. In deze workshop gaan we uit van de Windows-editie, ten tijde van schrijven is Beta 3.4 de nieuwste versie. Klik op Download Beta 3.4 (inmiddels 5.6) en open het bestand Popcorn-Time.exe. Via Volgende (2X) neem je alle stappen door. De installatiewizard downloadt op eigen houtje de resterende bestanden van Popcorn Time. Klik ten slotte op Voltooien. Er verschijnt een venster met het verzoek om de freeware met zoveel mogelijk mensen te delen. Na even wachten komt de gebruikersomgeving tevoorschijn.

hulp met computer.nl-popcorntime-install

Volgende / Volgende / Voltooien

hulp met computer.nl-popcorntime-install-2

Bladeren

De fraaie gebruikersomgeving van Popcorn Time vertoont grote overeenkomsten met die van Netflix. Aan de hand van filmhoesjes blader je door het brede aanbod. Opvallend is dat er veel recent materiaal beschikbaar is. Scrol omlaag om nog meer titels weer te geven. Via Genre sorteer je het aanbod op bijvoorbeeld komedie, documentaire, animatie, thriller of romantiek. Klik je op TV-Shows, dan verschijnt een overzicht met populaire series. Houd er rekening mee dat het programma soms wat tijd nodig heeft om een overzicht met verse titels op te bouwen.

 

hulp met computer.nl-popcorntime-genre

Zoekfunctie

Wil je een specifieke film of serie zien, dan doe je rechtsboven een beroep op de zoekfunctie. Zet de cursor in de zoekbalk en typ een trefwoord. De zoekactie start je gewoon met een druk op Enter, of een klik op het pictogram met het vergrootglas. In de resultaten verschijnen vervolgens afbeeldingen (hoesjes) van titels die voldoen aan je zoekopdracht. Belangrijk is om te beseffen dat Popcorn Time alleen films en series bevat die wereldwijd door voldoende mensen worden bekeken. Om die reden is het Nederlandstalige aanbod zeer beperkt.

popcorn time zoekfunctie

Filminformatie

Net als bij de commerciƫle tegenhanger Netflix, vraag je ook met Popcorn Time extra informatie over films op. Klik maar eens op een filmcover. Er verschijnt een Engelstalige samenvatting. Verder zie je welke acteurs er meedoen en wat de afspeelduur van de film is. Controleer bij Subtitles in vooral ook of je de Nederlandse vlag ziet staan. In dat geval heeft de film namelijk Nederlandstalige ondertiteling. Twijfel je of de film wel leuk genoeg is? Klik dan op Watch Trailer en bekijk alvast een voorproefje. Dit beeldmateriaal is afkomstig van YouTube. Via het kruisje rechtsboven sluit je de weergave.

hulp met computer.nl-popcorntime-3

Afleveringen

Bij series wil je natuurlijk graag de gewenste aflevering selecteren. Ook dat is met Popcorn Time geen probleem. Klik bovenaan op TV-Shows en zoek de serie op die je wilt volgen. Zodra je op de afbeelding klikt, verschijnt er net als bij films extra informatie in beeld. Daarnaast zie je welke seizoenen en afleveringen er allemaal beschikbaar zijn. Klik achter Season 1 op het pijltje en kies het gewenste seizoen. Klik daarna op het gewenste vierkantje om informatie over de betreffende aflevering te openen. Controleer via de titel en beknopte beschrijving of je de juiste aflevering hebt geselecteerd.

popcorn time tv series

Films afspelen

Zoek een interessante film of serie uit en klik op de blauwe knop WATCH IT NOW. Popcorn Time maakt vervolgens verbinding met het bittorrent-netwerk. Afhankelijk van hoeveel gebruikers de film delen, kan het even duren voordat er beeld verschijnt. Zeker titels die minder populair zijn, hebben soms lange wachttijden.

 

 

%d bloggers liken dit: