Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Haal je verwijderde bestanden terug in Windows

verwijderde bestanden windows-hulp met computer.nl

Stel, je bent ineens een heleboel bestanden kwijt. Misschien wel je complete fotoarchief! Dan slaat de paniek natuurlijk al snel toe. Gelukkig zijn er verschillende manieren om verloren bestanden terug te halen in Windows. Dit artikel zou je kunnen helpen.

Verloren bestanden kunnen doorgaans makkelijk hersteld worden – als je het verlies snel genoeg opmerkt. Maar elke keer dat je iets naar de harde schijf schrijft wordt de kans kleiner dat je met succes je bestanden terug kunt halen. Dus gebruik de computer zo min mogelijk totdat de bestanden hersteld zijn of je de hoop hebt opgegeven. :-(

Probeer de volgende oplossingen, in deze volgorde:

Controleer de Prullenbak

Windows slaat “verwijderde” bestanden hier op als veiligheidsmaatregel. Je kunt het icoon vinden in de linkerbovenhoek van je scherm. Als je de bestanden hier vindt, selecteer ze, klik er met de rechtermuisknop op, en kies Terugzetten / Restore.

terughalen uit prullenbak-hulp met computer.nl

 

Gebruik je back-up

Als je regelmatig je harde schijf back-upt – of op zijn minst je bibliotheken – zijn je bestanden daar waarschijnlijk bewaard. Ik weet niet welk back-up-programma je gebruikt, dus ik kan je niet precies vertellen hoe je naar de bestanden moet zoeken en ze kunt herstellen. Over het algemeen is het een redelijk intuïtief proces.

En als je geen back-ups maakt is het misschien tijd om er een gewoonte van te maken. Het zal je nu niet helpen, maar misschien de volgende keer wel.

*TIP: Goedkope back-up oplossing. Je kan ook een kopie plaatsen van de voor jou belangrijke bestanden op een USB stick.

usb-stick-hulp met computer.nl

 

Probeer bestandsherstelsoftware

Zelfs een bestand dat niet meer in de Prullenbak staat, kan nog wel gewoon bestaan. Windows overschrijft de nullen en enen niet totdat een ander bestand de schijfruimte nodig heeft. Daarom is het zo belangrijk je computer zo min mogelijk te gebruiken.

recover files-hulp met computer.nl

Er zijn verschillende goede bestandsherstelprogramma’s beschikbaar. De schrijver raad Recuva Portable aan. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een goede reputatie. En soms laat het je de afbeeldingen zien die het kan herstellen. (Hij heeft het programma ook afbeeldingen zien herstellen die het niet van tevoren kon weergeven.) Het is bovendien gratis.

En aangezien het portable is, wat betekent dat je het niet hoeft te installeren, kun je het op je PC gebruiken zonder dat je naar de harde schijf hoeft te schrijven. Download het programma op een andere computer, en unzip het naar een map op een USB-Stick Plug deze vervolgens in de PC met de verloren bestanden, en start het vanaf de USB-Stick.

Huur een professional in

Dit is een laatste redmiddel, als niets hierboven werkt. Er zijn veel datahersteldiensten beschikbaar, en aangezien je schijf nog gewoon werkt, heb je waarschijnlijk niet één van de hele dure nodig. Ik heb zelf nooit een dergelijke dienst gebruikt, dus ik kan geen bepaald bedrijf aanraden. Vraag vrienden om aanbevelingen, of neem contact op met Hulpmetcomputer.nl.

 

Bron:Lincoln Spector

 

%d bloggers liken dit: