Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Handtekening instellen op Outlook 2010 en Outlook.com

outlook

Een handtekening ontwerpen in Outlook 2010

 
Computertotaal heeft een helder stukje geplaatst

 

De makkelijkste manier om een eigen handtekening te ontwerpen, is met gebruik van Microsoft Office Word. Open Word en typ de gewenste boodschap. Vaak begint deze met een afsluitende zin zoals: Met vriendelijke groet, gevolgd door een naam en de contactgegevens. Voeg een gewenste afbeelding toe via Invoegen / Afbeelding en geef eventueel nog een leuk effect aan de afbeelding door deze te selecteren en het tabblad Opmaak te openen. Pas eventueel het lettertype en de tekengrootte aan van de tekst. Een leuke toevoeging aan een e-mail zijn afbeeldingen met een verwijzing naar uw sociale media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube. Op internet zijn veel van deze pictogrammen te vinden. Voeg het pictogram als afbeelding toe, klik erop met de rechtermuisknop en kies Hyperlink. Vul de url van de website in en klik op OK. Het is handig de url ook een keer in tekst bij een afbeelding plaatsen, zo worden ook ontvangers die afbeeldingen filteren op de hoogte gesteld van uw url’s.

Met Word kan in een handomdraai een mooie handtekening voor uw e-mail worden ontworpen.

Een handtekening instellen

Zoals u in de eerste afbeelding kunt zien, hoeft een handtekening niet per definitie onderaan uw e-mail staan. We zien steeds vaker dat er ook gebruik wordt gemaakt van de bovenkant van de e-mail voor bijvoorbeeld een bedrijfslogo of slagzin. Als u de handtekening helemaal naar wens hebt ingedeeld en ingesteld, kan deze worden gekopieerd. Selecteer alle tekst en afbeeldingen door middel van de toetscombinatie Ctrl+A gevolgd door de toetscombinatie Ctrl+C (kopiëren). Start Outlook en open in het menu Bestand / Opties / E-mail, klik op de knop Handtekeningen. Open het tabblad E-mailhandtekening en klik op de knop Nieuw. Kies een naam voor de handtekening en druk op OK. Klik met de rechtermuisknop in het lege tekstveld en kies in de groep Plakopties voor Plakopties van bron behouden. Eventueel kunt u in het tekstvak nog kleine wijzigingen aanbrengen. Klik op de knop Opslaan om de handtekening te bewaren.

Controleer na het plakken of alle gewenste onderdelen zijn meegenomen.

Instellingen

Er kunnen meerdere handtekeningen worden toegevoegd, waartussen u makkelijk kunt schakelen. Open Outlook en open een Nieuwe e-mail. Ga naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Invoegen op de optie Handtekeningen. Wilt u altijd een handtekening openen? Open dan Outlook en ga naar Bestand / Opties / E-mail en klik op de knop Handtekeningen. Op het tabblad E-mailhandtekening staan de opties voor Standaardhandtekeningen kiezen. Selecteer hier welk E-mailaccount, welke handtekeningen gaat gebruiken en of u dit bij alleen bij Nieuwe berichten wilt of ook bij Antwoorden en doorgestuurde berichten. Druk op OK om de instellingen te bevestigen. Helaas biedt Microsoft niet de mogelijkheid uw uiteindelijke handtekening te back-uppen. U kunt de handtekeningen wel terugvinden op de volgende locatie op uw computer voor een handmatige back-up (altijd handig indien uw computer crasht of bij een nieuwe installatie): C:\Gebruikers\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Handtekeningen.

Maak zoveel handtekening als u wilt. Er kan gemakkelijk gewisseld worden tussen de handtekeningen.

 

 

__________________________________________

__________________________________________

 

otlokk

Een handtekening ontwerpen in Outlook.com

 

 

Het instellen van een handtekening op Outlook.com is vrij snel gedaan en gaat zeer eenvoudig. Erg uitgebreid zijn de opties niet, maar het is absoluut mogelijk om je personalia te laten opvallen in je e-mails. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe je een handtekening maakt en gebruikt.

01. Dieper in Outlook.com duiken

Open allereerst je webbrowser, surf naar Outlook.com en log in. Je komt direct in je inbox terecht. Rechtsboven op de pagina worden drie pictogrammen en je naam weergegeven, druk hier op het tandwiel-icoontje in het midden. Er komt een klein keuzemenu tevoorschijn. Kies Meer e-mailinstellingen om bij de opties van Outlook te komen.

Ga hiermee naar alle opties die Outlook.com biedt.

02. Handtekeningpagina

Kijk aan de linkerkant van de pagina, op ongeveer het midden, onder [b]E-mail schrijven. Hier zie je Opmaak, lettertype en handtekening staan. Klik deze optie aan en je komt op de handtekeningpagina.

03. Je persoonlijke handtekening maken

Richt je aandacht op het tekstvlak dat valt onder Persoonlijke afsluiting. Hier kun je de tekst en tekens invoeren die onderaan je mails komen te staan. Wees creatief om je eigen invoer zo uniek mogelijk te maken. Je kunt de stukken tekst dik- of schuingedrukt maken, de lettergrootte en -type aanpassen en bepalen hoe je de handtekening uitlijnt.

Speel hier wat mee, dat levert de mooiste handtekeningen op. Je wordt hierbij wel enigszins beperkt in je mogelijkheden, want er zijn maar acht verschillende kleuren beschikbaar, negen lettertypes en ook niet elke lettergrootte is te kiezen.

%d bloggers liken dit: