Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Heb ik een virus op mijn pc?

Een virus of spyware is een geniepig ding dat vaak het liefst zo lang mogelijk onopgemerkt wil blijven. Want het moderne computervirus is doorgaans niet uit op het beschadigen van uw bestanden of uw computer. Maar eerder op bijvoorbeeld het ontfutselen van belangrijke persoonlijke gegevens en uw gedrag op het internet.

hulp met computer-computer virus

Bovendien worden moderne virussen ook vaak ingezet om uw computer stiekem in te lijven in een zogenaamd botnet. Waardoor uw computer zonder dat u er weet van heeft, ingezet wordt voor allerlei criminele activiteiten op het internet.

Helaas merkt u vaak pas veel te laat dat uw computer bevolkt wordt door virussen of spyware. Want zo gezegd probeert een virus of spyware zolang mogelijk ongemerkt aanwezig te blijven op uw computer. Maar zodra zich meerdere virussen op uw computer hebben weten te nestelen, wordt onopgemerkt blijven uiteraard lastiger.

Belangrijke indicatoren die wijzen op een mogelijk virus zijn:

 

  • Uw computer start traag op.
  • Uw computer reageert beduidend trager.
  • Uw computer is over het geheel genomen traag.
  • Uw internetverbinding is traag, terwijl dat voorheen niet zo was.
  • Filmpjes en ook tv uitzendingen die je via internet bekijkt stoppen geregeld. Om vele seconden later pas weer verder te gaan.
  • Websites laden geregeld langzaam.
  • Er zijn ineens extra taakbalken in uw webbrowser zichtbaar die daar voorheen niet stonden.
  • Met regelmaat brandt het lampje van de harde schijf enige tijd, zonder dat u iets met de computer aan het doen bent.
  • Wanneer u via de toetscombinatie Ctrl-Alt-Del Windows taakbeheer start, dan ziet u in het tabblad Prestaties van taakbeheer dat het Processorgebruik behoorlijk hoog is, zonder dat u de computer gebruikt.hulp met computer-computer traag
  • De computer loopt soms zonder duidelijk aanwijsbare reden vast.

Wat te doen bij het vermoeden van een virus of spyware?

Sluit alle openstaande programma’s en scan zorg ervoor dat u beveiligingssoftware up to date is en scan de gehele computer. Mocht er iets gevonden worden, zorg er dan voor dat de beveiligingssoftware alle verdachte dingen verwijderd of in quarantaine plaatst.

Daarnaast is het van belang dat Windows-update altijd wordt bijgehouden.

Is het zo dat de computer traag blijft of het vermoeden is dat de computer of laptop niet reageert zoals voorheen, neem dan contact op voor een herinstallatie.

Een computer of laptop wordt niet trager, het is de software die trager wordt.

 

 

%d bloggers liken dit: