Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Hèhè, Microsoft zwicht: startmenu komt terug in Windows

Microsoft is eindelijk gezwicht: het startmenu komt terug. Niet meteen in Windows 8.1 volgende week, maar wel spoedig.

Jawel, het oude startmenu maakt – in een nieuw jasje – binnenkort dan toch zijn comeback. Microsoft vanavond tijdens zijn ontwikkelaarscongres Build het vernieuwde startmenu, dat uiteindelijk in Windows 8.1 komt te zitten. Veel Windows-gebruikers misten het startmenu dat sinds Windows 95 aanwezig was maar met de komst van Windows 8 verdween.

20140402-215236.jpg

Gebruikers muis en keyboard helpen

Wanneer het vernieuwde startmenu precies terugkeert, is nog niet duidelijk. Vanaf 8 april is de update naar Windows 8.1 te downloaden, maar daar zit hij in elk geval nog niet in. Die update voegt wel een ‘startknop’ toe, maar het menu ontbreekt dan nog. Te zien was dat Microsoft behalve de lijst met apps in het nieuwe startmenu ook ‘live tiles’ heeft toegevoegd, waardoor het menu vrij veel schermruimte inneemt.
Microsoft heeft als doel in het nieuwe Windows 8.1 de bediening met muis en toetsenbord makkelijker maken. Veelgehoorde klacht van gebruikers op laptops en desktop-pc’s is dat de navigatie, zoals sluiten van apps en afsluiten van de computer, niet simpel genoeg is met de muis. Na de update wordt het ook mogelijk om applicaties met de moderne Windows 8-vormgeving in vensters te draaien in de oude desktopomgeving. Dat kon tot nu toe alleen full-screen. De vensters zijn gewoon te sluiten met een kruisje rechtsboven, net als ‘vroeger’.
.

%d bloggers liken dit: