Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

iPhone als walkie-talkie gebruiken

Met speciale apps kun je je iPhone als walkie-talkie gebruiken. Je drukt op een knop en hebt meteen contact met de andere persoon, zonder dat je steeds opnieuw hoeft te bellen, sms’en of whatsappen. Deze tip beschrijft apps waarmee je zo’n walkie-talkie-functie op de iPhone kunt gebruiken, zonder dat je er speciale apparatuur voor nodig hebt.hulp met computer.nl-Phone-Walkie-Talkie

 

In de VS liggen ze gewoon in de schappen van de supermarkt: walkie-talkies waarmee je makkelijk contact houdt met gezinsleden en vrienden. De oplossing bestaat uit twee apparaatjes, die beide personen op zak steken. Heb je een groot landhuis of ga je met de hele familie naar een pretpark, dan kan het best handig zijn. In Nederland zie je dit soort apparaatjes nauwelijks, al kun je soms wel de grappig bedoelde accessoires zoals de foto hiernaast vinden.

 

Maar waarom zou je nieuwe apparaten kopen, als de functie ook op je iPhone mogelijk is? Er zijn een aantal apps waarmee je push to talk (de officiële naam van de walkie-talkie-functie) kunt realiseren.

 

  WhatsApp

hulpo met computer.nl-whatsapp_logo

WhatsApp was zeker niet de eerste met een push-to-talkfunctie, maar is wel de meest bekende messaging-app die het hulp met computer.nl-iphone-whatsappondersteunt. Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp – zo’n 75 procent van de smartphonebezitters – en het is naast iOS voor veel andere platformen beschikbaar. De functie is ook erg eenvoudig in gebruik. In een gesprek zie je rechts van het tekstveld een knopje in de vorm van een microfoon. Als je die ingedrukt houdt, kun je een bericht opnemen dat meteen wordt verzonden naar de ontvanger zodra je de knop loslaat. Die kan het vervolgens meteen afspelen en een reactie terugsturen. Er is geen limiet op de lengte van een audio-opname. Ook wil WhatsApp in 2014 een volwaardige belfunctie introduceren.

Downloaden: WhatsApp (gratis)

 

Facebook Messenger

hulp met computer-facebook messenger icon

Een andere populaire app waarmee dit kan is Facebook Messenger. Die mogelijkheid werd al in januari 2013 geïntroduceerd. Hulp met computer.nl-Facebook-Messenger-audioHet werkt iets anders dan bij WhatsApp. In een gesprek tik je op het microfoonknopje (links naast de verzendknop). Dan maak je niet meteen een audio-opname, maar activeer je alleen de functie. Vervolgens tik je op de grote rode opneemknop in het midden om een audiobericht op te nemen. Ook is het met Messenger mogelijk om gratis te bellen met andere Facebook-gebruikers.

Downloaden: Messenger (gratis)

Er zijn nog meer apps waarmee het mogelijk is, zoals Telegram of Threema. In iOS 8, dat in het najaar van 2014 beschikbaar komt, laat Apple je vanuit de Berichten-app meteen audioberichten naar andere iOS-gebruikers versturen. Het werkt op dezelfde manier als in WhatsApp door een knop ingedrukt te worden. Het is daarentegen helaas wel beperkt tot iOS-apparaten.

 

Bron:iPhoneclub

 

%d bloggers liken dit: