Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

iMac bureaublad wijzigen

Uw Mac bevat meer dan alleen de standaardafbeelding. U kunt kiezen uit talrijke afbeeldingen die door Apple vooraf zijn geïnstalleerd.

hulp met computer-achtergrond Mac 1

Het voorkeurenpaneel Bureaublad en schermbeveiliging bevat allerlei verschillende vooraf geïnstalleerde bureaubladafbeeldingen.

 1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple om het venster Systeemvoorkeuren te openen.
 2. Klik op de knop Bureaublad en schermbeveiliging.
 3. Klik op de tab Bureaublad. In het linkerpaneel worden de verschillende mappen weergegeven waaruit u een afbeelding kunt kiezen. In het rechterpaneel ziet u miniaturen, kleine afbeeldingen, van de afbeeldingen in de geselecteerde map.
 4. Klik op Apple-afbeeldingen om deze te selecteren. In het rechterpaneel wordt de standaardafbeelding weergegeven, samen met enkele andere afbeeldingen.
 5. Klik op een miniatuur om de bureaubladafbeelding direct te wijzigen. Klik ook gerust op enkele andere afbeeldingen om deze uit te proberen.
 6. Selecteer nu Natuur in het linkerpaneel. Klik vervolgens op een van de miniaturen om een natuurafbeelding op het bureaublad weer te geven. Voer hetzelfde uit voor Abstract.
 7. Als uw voorkeur uitgaat naar een bureaublad met één effen kleur, selecteert u Effen kleuren in het linkerpaneel en selecteert u een kleur in het rechterpaneel.
 8. Wanneer u tevreden bent, sluit u het voorkeurenpaneel.

U kunt natuurlijk ook een van uw eigen foto’s of illustraties instellen als bureaubladafbeelding.

 

 1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
 2. Klik in het venster op Bureaublad en schermbeveiliging en klik op de tab Bureaublad om de voorkeuren voor het bureaublad weer te geven.
 3. Als u een foto uit uw iPhoto-bibliotheek wilt gebruiken, selecteert u Bibliotheek in het linkerpaneel. Anders selecteert u Kies map, selecteert u de map met de gewenste afbeelding en klikt u op Kies.hulp met computer-achtergrond Mac 2
 4. Klik in het rechterpaneel op een miniatuur om de afbeelding op het bureaublad weer te geven.
 5. Afhankelijk van de grootte van de afbeelding kunt u ervoor kiezen om de afbeelding als tegelpatroon weer te geven of te centreren wanneer deze klein is. Opmerking: de afbeelding wordt weergegeven met zeer grote pixels of gekartelde randen als deze te klein is. U kunt er ook voor kiezen om de afbeelding schermvullend of uitgerekt over het scherm weer te geven. Kies eenvoudig een item in het venstermenu boven de miniaturen (het menu dat naast de miniatuur van uw huidige afbeelding wordt weergegeven).

hulp met computer-achtergrond Mac 3

Als een afbeelding te klein is om goed te worden weergegeven als schermvullende afbeelding,
kunt u beter kiezen voor Tegelpatroon in het venstermenu.

U kunt uw bureaubladafbeelding ook automatisch laten veranderen.

 1. Schakel het aankruisvak “Wijzig afbeelding” in. Opmerking: deze optie is niet beschikbaar als u uw iPhoto-bibliotheek of een iPhoto-fotoreeks hebt geselecteerd.
 2. Kies een van de intervallen in het venstermenu Wijzig afbeelding (zoals elke minuut of elke dag, of kies elke 5 seconden voor een diavoorstelling).
 3. Schakel het aankruisvak “Willekeurige volgorde” als u de afbeeldingen in een willekeurige volgorde wilt weergeven. Als dit aankruisvak niet is ingeschakeld, worden de afbeeldingen in alfabetische volgorde op naam weergegeven.

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: