Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Ontdek wat Facebook allemaal van je weet

Iedere stap die je op hun pagina zet wordt door Facebook of Google zeer grondig geanalyseerd.

Hierdoor kan zowel het sociale netwerk als de zoekmachine een uiterst nauwkeurig beeld van jou krijgen. Tot aan je politieke voorkeur aan toe.

Dat kan je zien in onderstaande aflevering van De Voorspelbare Mens


 

Hoewel Facebook en Google nooit openlijk hebben verteld wat ze precies met deze gebruikersdata doen, voelt men zich er zeker niet gerust op. Maar met een simpele app kan je zien wat Facebook van jou weet.

 

Data Selfie menu

 

De Chrome-Plugin Data Selfie geeft je een goed voorbeeld wat Facebook zoal weet over ons. De extensie bekijkt na de installatie welke activiteiten je uitvoert op het sociale medium, waar je op klikt, wat je doet en ook hoe lang je ergens naar kijkt.

Nadat Data Selfie enkele uren met je mee heeft kunnen kijken, is het tijd om de verzamelde gegevens in kaart te brengen. In een speciaal rapport toont de extensie verschillende statistieken. Denk hierbij aan bezochte pagina’s, wat je leuk vindt, enzovoorts.

 

Emotioneel relaxt en gelovig

Een stuk verontrustender is echter dat Data Selfie ook in kan schatten of je emotioneel relaxt, gelovig of niet gelovig bent, en wat je politieke voorkeur is. Allemaal dingen die je waarschijnlijk niet eens expliciet meldt op het sociale medium.

Natuurlijk is de informatie van Data Selfie alleen voor jou zichtbaar, maar de data die Facebook van jou beheert stuurt het bedrijf mogelijk doodleuk op naar adverteerders. Zij kunnen hierdoor gerichte reclameboodschappen naar je sturen, van bedrijven, maar wellicht ook door politieke partijen.

Ben je benieuwd naar welke info jij prijsgeeft op het sociale medium, zonder dat je dit misschien zelf doorhebt? 

Data Selfie is nu gratis te downloaden in de Chrome Web Store.

 

 

%d bloggers liken dit: