Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Pagina’s unliken op Facebook

hulp met computer-facebook-unlike

Hoe unlike ik een Facebook pagina?

Door de jaren heen heb je ongetwijfeld bij veel pagina’s op ‘Vind ik leuk’ geklikt. Daar is niets mis mee, maar na verloop van tijd raakt je tijdlijn wel heel erg vervuild met posts waar je niet op zit te wachten. Maar wist je dat er een manier is om al die pagina’s snel weer te ‘unliken’?

Je zou denken dat de optie helemaal niet aanwezig is op Facebook, maar dat is dan ook precies wat het sociale netwerk wil. Het moet je uiteraard de optie bieden, maar heeft liever niet dat je allerlei pagina’s gaat ontvolgen, omdat volgen en liken nu juist de motor is waar Facebook op draait Maar het is dus wél mogelijk.

Pagina’s unliken

Om pagina’s massaal te unliken, moet je simpelweg weten waar je moet zijn. Log in op je Facebook-account en klik op je profielnaam linksboven. Vervolgens zie je rechtsboven een knop genaamd Activiteitenlogboek weergeven. Klik hierop.

hulp met computer-facebook-activiteten

hulp met computer-facebook-activiteten3

Zo op het eerste gezicht is er geen knop voor het unliken van pagina’s.

Je ziet nu een overzicht van alle activiteiten die je de afgelopen tijd hebt ontplooid. Mooi, maar we zoeken slechts naar de pagina’s, en daarvoor vind je aan de linkerkant een optie genaamd Vind-ik-leuks. Zodra je daarop klikt komt de gewenste optie naar voren (die zit dus écht verstopt) genaamd Pagina’s en interesses. Klik hierop en je ziet een uitgebreide lijst met pagina’s die je leuk vindt.

Naast iedere pagina zie je een pictogram met een penseel. Als je hierop klikt, kun je kiezen voor de optie Vind ik niet meer leuk. Zo kun je dus razendsnel je lijst met pagina’s die je leuk vindt opschonen, en daar knapt je Tijdlijn op Facebook onmiddellijk van op.

hulp met computer-facebook-activiteiten

 In het Activiteitenlogboek zit de optie verscholen voor het unliken van pagina’s.

 

%d bloggers liken dit: