Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Pas je de de menubalk van MAC-OS aan

In de menubalk van macOS staan altijd een aantal icoontjes. Dit zijn de menubalk-opties waarmee je bepaalde functies snel kunt bereiken, zoals Siri en Wi-Fi. Kijk hier hoe je deze zelf kan aanpassen.

Mac OS Sierra menu

 

Menubalk macOS aanpassen

De standaard menubalk-opties kun je activeren via Systeemvoorkeuren. Daar vind je bijvoorbeeld, bij de instellingen voor het toetsenbord de optie ‘Toon toetsenbord- en tekenweergave in menubalk’. Dit is een optie die je het beste altijd kunt aanvinken.

Het hangt er per instelling vanaf waar deze precies zit. De belangrijkste menubalk-items die standaard in macOS zitten zijn AirPlay, Beeldschermen, Bluetooth, Gebruikers en groepen, Geluid, Netwerk, Time Machine en Toegankelijkheid.

Mac OS toetsenbord aanpassen

Menubalk-opties verwijderen

Als je menubalk-opties wilt verwijderen, kun je in Systeemvoorkeuren het vinkje weghalen bij de optie die de mogelijkheden in de menubalk toont.

Dat is echter wel een omweg. Als je de Cmd-toets indrukt, kun je het icoontje ook uit de menubalk slepen. Als je de optie buiten de menubalk loslaat, verdwijnt hij uit de menubalk als sneeuw voor de zon.macOS Menubalk

Let op: dit kan alleen bij de standaard-programma’s van macOS. Andere programma’s in de menubalk komen op een net iets andere manier in de menubalk terecht en kun je daardoor niet uit de menubalk slepen. Het verschilt per programma hoe je deze apps uit de menubalk haalt. Soms moet je op de rechtermuisknop drukken om het programma af te sluiten. Daarna verwijder je de macOS-app op de gebruikelijke wijze.

mac-os-menubar apple

mac-os-menubar

 

Rangschikking van menubalk-opties aanpassen

Door de Cmd-toets in te drukken, kun je ook de rangschikking van de icoontjes in de menubalk aanpassen. Zo kun je de volgorde van de icoontjes in de menubalk zelf kiezen, zoals je het zelf prettig vindt. De een wil misschien zoveel mogelijk opties, terwijl een ander vooral rust wil. Je icoontjes van macOS en van externe programma’s naar eigen voorkeur rangschikken.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: