Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Pas op: nieuw Facebook Messenger-virus verspreidt zich razendsnel

Bron: www.icreatemagazine.nl

 

Heb je via Facebook en bericht gekregen met twee verbazende emoticons, met daarachter je naam en een link naar een pagina van YouTube? Klik hier dan niet op; het gaat om een Facebook Messenger-virus dat steeds meer mensen treft.

Facebook-virus-1

Facebook Messenger-virus

Het virus verspreidt zich via een bericht van een vriend. Hier laat het twee verbazende emoji’s zien (😮😮), met daarachter je naam en een link naar de website ucarecdn.com. Maar omdat het logo van YouTube wordt gebruikt, lijkt het alsof de link verwijst naar een YouTube-video.

Het is nog onduidelijk wat het doel is van het virus. In ieder geval is het verstandig om de link te mijden, want het kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd. In ieder geval probeert de website van ucarecd je Facebook-inloggegevens te bemachtigen, waarna het bericht zich verder verspreidt.

 

Geklikt op Facebook virus?

Heb je geklikt op het Facebook Messenger-virus? Controleer dan of er geen programma’s of plugins zijn geïnstalleerd op je Mac of iPhone. Als er recentelijk iets is geïnstalleerd dat je niet herkent, doe je er goed aan om de software direct te verwijderen.

Controleer waar je bent aangemeld. Ga hiervoor op Facebook naar Instellingen en kies ‘Beveiliging en aanmelding’. Hier zie je op welke apparaten en welke locaties je bent aangemeld. Klik op de drie puntjes en ‘Afmelden’ als je een apparaat niet kent.

Verander ook je wachtwoord . Ook dit doe je op ‘Beveiliging en aanmelding’. Klik bij ‘Wachtwoord wijzigen’ op ‘bewerken’ en voer je huidige en nieuwe wachtwoord in.

 

%d bloggers liken dit: