Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

PDF wachtwoord kwijt? Dit kan je helpen…

Het kan heel verstandig zijn om een PDF te beveiligen met een wachtwoord.
Dat geldt echter alleen als je het gebruikte wachtwoord ook daadwerkelijk onthoudt. Gelukkig is het pdf-iconmogelijk om een beschermd document te bewerken zonder het wachtwoord te weten, dankzij freemypdf.com.

advertentie

Hoewel het kinderlijk eenvoudig is om een beschermde PDF te ontdoen van een wachtwoord, is dat echter niet iets dat per definitie wettelijk is toegestaan. Het is natuurlijk altijd toegestaan om een wachtwoord te verwijderen van je eigen documenten of van andere documenten waarvoor je, bijvoorbeeld, van een opdrachtgever toestemming hebt gekregen om het wachtwoord te verwijderen.

Het is uiteraard niet toegestaan om wachtwoorden te verwijderen van documenten die beveiligd zijn omdat ze eigenlijk niet voor jouw bewerkingen zijn bedoeld, dat is namelijk zelfs strafbaar omdat het gelijk staat aan digitale inbraak. Uiteraard is dat iets wat door de makers van freemypdf.com wordt benadrukt.

Het beschermen van documenten met een wachtwoord is onhandig als je het wachtwoord kwijt bent.

Wachtwoord verwijderen

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot een PDF die met een wachtwoord is beveiligd, te weten, het kraken van het wachtwoord en het verwijderen van het wachtwoord. In het eerste geval wordt uitgevogeld wat het wachtwoord is, hetgeen vervolgens op het scherm verschijnt, in het tweede geval wordt het wachtwoord letterlijk uit het document gesloopt, waardoor je geen wachtwoord meer nodig hebt om het te openen.

Freemypdf.com valt in de laatste categorie, het wachtwoord wordt volledig verwijderd. Het voordeel van deze dienst is dat het online is, en het dus niet gebonden is aan een platform. De maximumgrootte die je kunt uploaden is 200 MB (daar heb je uiteraard wel een aardige internetverbinding voor nodig dan).

Surf naar Freemypdf.com en klik op Bladeren. Navigeer naar het document dat je wilt strippen van wachtwoord en klik vervolgens op Do it! Afhankelijk van de instellingen van je browser krijg je een downloadnotificatie, of wordt het document zonder wachtwoord gewoon gedownload. Je kunt het document nu zonder problemen bewerken. Overigens werkt deze dienst alleen voor documenten die je niet mag bewerken zonder wachtwoord. Heb je een document dat je niet eens mag bekijken zonder wachtwoord, gebruik dan het gratis PDF Crack.

bron:computertotaal
%d bloggers liken dit: