Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Updates Windows 10 inplannen als het jou uitkomt

Het is vervelend als Windows 10 besluit om een update te installeren wanneer jij net druk met je pc bezig bent. Gelukkig kun je de installatie van updates plannen, onder andere door middel van de nieuwe Gebruikstijden-functie.

windows-anniversary-update

Windows 10 kan redelijk goed inschatten wanneer je je computer gebruikt, maar het kan toch gebeuren dat Windows 10 opeens besluit om een update te installeren wanneer je net druk op je pc aan het werk bent. Je computer wordt dan niet alleen trager, in sommige gevallen word je ook nog eens lastiggevallen met de vraag of je je computer opnieuw wilt opstarten om de installatie van de update te voltooien.

In Windows 10 kun je ervoor zorgen dat gedownloade updates niet meteen geïnstalleerd worden, maar dan krijg je wel een melding met de vraag wanneer je de update wilt installeren. En dat kan storend zijn.

Gebruikstijden

In de nieuwe versie van Windows 10 is het mogelijk om een tijdsperiode van maximaal 12 uur te kiezen waarin de computer niet automatisch opnieuw mag worden opgestart en waarin er geen automatische updates geïnstalleerd mogen worden. Deze functie heet Gebruikstijden.

win10update
In de instellingen van Windows 10 kun je de Gebruikstijden aanpassen.

Om Gebruikstijden in te stellen moet je naar:

  • Instellingen
  • Bijwerken en beveiliging
  • Windows Update
  • Gebruikstijden wijzigen

Hier kun je aangeven om hoe laat de periode beginnen en om hoe laat deze moet eindigen. Standaard is dit van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Klik vervolgens op Opslaan.

Voortaan zal Windows 10 niet meer proberen om binnen deze tijdsperiode updates te installeren.

 

 

%d bloggers liken dit: