Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Verwijder jezelf uit Google

Ooit wel eens afgevraagd: hoe verwijder ik mezelf uit google?

 

Google is begonnen met het verwijderen van zoekresultaten nadat het Europese Hof van Justitie oordeelde dat Europeanen “het recht te vergeten worden” hebben.

 

Verwijder Google data- hulp met computer.nl

Europeanen kunnen sinds mei bij Google een verzoek indienen om een bepaalde verwijzing naar bijvoorbeeld hun naam uit de zoekresultaten de verwijderen. De betreffende pagina blijft dan bestaan, maar komt in de zoekresultaten van Google niet meer voor.

Google is vandaag begonnen met het verwijderen van de eerste zoekresultaten, meldt The Wall Street Journal.

Google heeft de eerste mensen die verwijderingen van zoekresultaten aanvroegen op de hoogte gesteld. Het bedrijf zegt nog maar een klein aantal van de eerste golf aanvragen te hebben verwerkt.

Wachtrij

Op de eerste dag alleen al kreeg Google 12.000 verzoeken tot verwijdering van zoekresultaten, ondertussen is dat aantal opgelopen tot 41.000. Aan zo’n verzoek zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet een zoekresultaat bijvoorbeeld schadelijk of hinderlijk zijn voor de aanvrager.

Verwijderingsverzoek indienen.

Google verwijderd zoekresultaten- hulp met computer.nl

“Dit is een nieuw proces voor ons”, zegt een Google-woordvoerder over het verwijderen van zoekresultaten. “Elk verzoek moet apart behandeld worden, en we werken zo snel mogelijk om door de wachtrij te komen.”

 

%d bloggers liken dit: