Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Waarom zie je bepaalde posts op Facebook niet?

Heel irritant: je hebt iemand als vriend op Facebook, maar je ziet belangrijke posts van hem of haar regelmatig niet voorbij komen. Hoe kan dat? En vooral, wat doe je eraan?

Facebook like

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom zie je bepaalde Facebook updates niet?

Veel mensen denken dat er iets mis is met hun Facebook-account wanneer blijkt dat ze stelselmatig updates missen van vrienden en kennissen. In werkelijkheid is dit niet zo. De realiteit is namelijk dat de meeste mensen zoveel vrienden hebben en zoveel pagina’s volgen, dat het niet te doen zou zijn als al die updates op je tijdlijn zouden worden getoond.

Facebook heeft een tijd geleden in een interview zelfs aangegeven dat het aantal updates meer dan 1500 per dag zou zijn. Als je dacht dat je nu posts mist, denk dan maar eens aan een tijdlijn met 1500 posts. Om die reden filtert Facebook de berichten. Dat gebeurt aan de hand van allerlei berekeningen, zoals wat je relatie met iemand is, hoe vaak je contact hebt via Facebook met die persoon, hoe vaak je reageert enzovoort.

Je kunt je voorstellen dat dit kan leiden tot een vicieuze cirkel. Als je namelijk niets van iemand ziet, sta je er ook minder mee in contact, en zakt die persoon verder op de prioriteitenlijst van Facebook. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

 

facebookpost zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook bepaalt welke updates je ziet, en dat is lang niet altijd wat je wilt.

Zelf bepalen welke updates je ziet

Je hebt absoluut geen invloed op de algoritmes die Facebook gebruikt om te bepalen welke updates je ziet en welke niet. Je kunt er echter wel voor zorgen dat een persoon plotseling voldoet aan de criteria die Facebook toepast op iemand van wie de updates worden getoond.

Je doet dit door in Facebook te klikken op het kopje Vrienden in het linkerdeelvenster (dit kan behoorlijk laag staan als je veel pagina’s en groepen hebt). Vervolgens klik je op de lijst Goede vrienden en daarna rechtsboven op Lijst beheren / Lijst bewerken. Vervolgens voeg je simpelweg de personen toe waarvan je liever voortaan wel de updates wilt zien. Door hen toe te voegen aan de lijst Goede vrienden, weet Facebook dat dit mensen zijn waarvan je graag updates op je tijdlijn wilt, en worden deze voortaan uitgeserveerd.

hulp met computer-melding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door mensen toe te voegen aan de lijst met Goede vrienden, ontvang je voortaan hun updates.

 

 

 

%d bloggers liken dit: