Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Wachtwoord Facebook veranderen

De veiligheid van Facebook is altijd een punt. Het beveiligen van alles wat je online doet trouwens. Dus het is verstandig om één keer in de zoveel tijd je wachtwoord te wijzigen, de hoeveelheid verandert per expert. Je wachtwoord van Facebook wijzigen is zo gepiept.

 
hulpmetcomputer.nl-Facebook-wachtwoord-2

Eerst ga je natuurlijk naar www.facebook.com, nadat je jezelf ingelogd hebt kun je je wachtwoord wijzigen. Je gaat dan rechts boven naar de “instellingen”-knop. Deze herken je aan het moersleuteltje. Klik daar dan ook op, daarna ga je naar “instellingen”. Dan kom je gelijk in het juiste scherm.

hulpmetcomputer.nl-Facebook-wachtwoord-3

In onderstaand scherm kan je je wachtwoord veranderen. Als dat langer dan een paar maanden geleden is, is het altijd aan te raden om het veranderen. Dit doe je door te klikken op “bewerken” aan de rechterkant in het menu.

hulpmetcomputer.nl-Facebook-wachtwoord-4

Kies een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden, maar wat niet te kort is of te makkelijk te kraken is. Gebruik bijvoorbeeld hoofdletters, cijfers of een leesteken erin. Heb je een wachtwoord gekozen, dan voer je die twee keer in, om vervolgens op “wijzigingen opslaan” te drukken.

Daarna komt er een pop-up scherm tevoorschijn met twee mogelijkheden. Kies dan de mogelijkheid dat Facebook je automatisch overal uitlogt, zodat iedereen die eventueel jouw accountwachtwoord heeft deze niet meer heeft.

Dus vink “meld me af bij andere apparaten” aan en klik op “verzenden”. Je wachtwoord is nu gewijzigd.

hulpmetcomputer.nl-Facebook-wachtwoord-5

Je ontvangt nu een bevestigingsmail. Hierin zie je alle details vanaf waar je je wachtwoord gewijzigd hebt. Onthoud je wachtwoord en log op alle computers, tablets en telefoons opnieuw in met je nieuwe wachtwoord.

 

Handige tip? Deel dit dan met je vrienden.

%d bloggers liken dit: