Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Wat is videobellen

Superleuk. Videobellen. De naam zegt het al: bellen, terwijl je elkaar tegelijkertijd ook ziet. De allereerste videobeldienst is het door Microsoft ontwikkelde programma: Skype. Het programma was direct heel populair en is dat nog steeds: meer dan 300 miljoen mensen op de hele wereld maken gebruik van Skype. Aanvankelijk werkte Skype alleen via de computer, maar tegenwoordig kun je ook “skypen”, via telefoon, tablet of tv. Al snel volgden er meer videobeldiensten. Zo kwam Apple met Facetime, Google met Hangouts en Facebook met Messenger. Inmiddels is de razend populaire berichtenservice WhatsApp ook met videobellen begonnen.

skype-videobellen

Hoe werkt videobellen? 

Alle videobeldiensten werken op eenzelfde manier: je kunt alleen videobellen via een videobeldienst als de andere beller dezelfde dienst ook heeft geïnstalleerd. Je kunt dus alleen met iemand “facetimen”, als diegene Facetime ook heeft geïnstalleerd. Je kunt bijvoorbeeld niet van Whatsapp naar Facetime en andersom. Verder maken alle programma’s gebruik van de contactenlijst in je telefoon. Om contact te leggen met iemand anders heb je een telefoonnummer of een e-mailadres nodig van de ander. Je legt het contact en zodra de ander opneemt, kun je videobellen.

 Wat zijn de voordelen van videobellen? 

Om een voorbeeld te geven: toen Skype geïntroduceerd werd, konden opa’s en oma’s ineens videobellen met hun kleinkinderen in Australië. Je bent figuurlijk ineens veel dichterbij elkaar en je bespaart hoge belkosten in vergelijking met “ouderwets” bellen. Ook zakelijk gezien is het handiger en kostenbesparend: je “skypt” even met je collega in Amerika in plaats van er heen te vliegen.

Welke verbinding is de beste?

Als je gaat videobellen via een mobiele telefoon maakt het tegenwoordig niet meer uit of je video belt via 3G, 4G of Wifi. De laatste jaren is hier hard aan gewerkt zodat het niet nadelig is voor de snelheid en stabiliteit van videobellen.

videobellen met facetime

Wat kost videobellen?

Videobellen via wifi kost niets (extra). Bij videobellen via mobiel internet zijn de kosten afhankelijk van je provider en (eventueel) het abonnement dat je hebt. Wil je echt zeker zijn dat er geen extra kosten zijn, doe het dan via een Wifi verbinding. Nu maar hopen dat de ander ook op Wifi zit of een ruim abonnement heeft ;-)

 

 

 

%d bloggers liken dit: