Computerhulp

Hulp met u computer, Mac, laptop, internet of mail? Neem gerust contact op voor computerhulp aan huis.

Zelf draadloos internet aansluiten.

hulp met computer.nl-homeplug

Overal in huis een stabiele Wi-Fi-verbinding

Heb je niet overal in huis een goed bereik van je draadloze internet? Geen nood, er zijn verschillende dingen die kunt doen om de Wi-Fi-dekking te verbeteren. Hier bespreken we een aantal handige manieren om ook in je tuin of op zolder te kunnen profiteren van snel draadloos internet.

Tegenwoordig kunnen we niet meer om Wi-Fi heen. Smartphones, gameconsoles, tablets, laptops en zelfs moderne thermostaten maken continu verbinding met je draadloze netwerk. Een goede Wi-Fi-dekking in huis is dus cruciaal, want een zwak signaal kan de gebruikservaring behoorlijk verpesten. Vooral wanneer je taken wilt uitvoeren die veel data eisen – zoals het streamen van films op Netflix of het downloaden van grote e-mail-bijlagen – wil je geen haperingen of een wegvallende verbinding tegenkomen.

 

Homeplugs

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; je thuisnetwerk uitbreiden via het stroomnet van je huis door simpelweg homeplugs in het stopcontact te steken. Toch werkt het zo kinderlijk eenvoudig als het klinkt. Met een systeem als het Wifi Homeplug kun je in iedere kamer van je huis een extra draadloze hotspot creëren, zonder dat je hiervoor kabels hoeft te trekken vanaf je router. De sets worden geleverd met twee of drie homeplugs waar tevens ethernetpoorten (internetpoorten) op aanwezig zijn. Dit laatste stelt je dus in staat om apparaten zonder Wi-Fi alsnog met internet te verbinden via een kabeltje. Vaak heeft de fabrikant een automatische stroombespaarfunctie ingebouwd.

hulp met computer.nl-homeplugs

Met homeplugs krijg je overal in huis razendsnel internet.

Je kunt een dergelijke set eenvoudig uitbreiden met losse homeplugs, dus je hebt binnen no time in iedere ruimte een Wi-Fi-spot gecreëerd – zelfs als je een complete digibeet bent. Daarnaast kan je via de fysieke ethernet poorten op de units dus ook nog apparaten online krijgen die niet over Wi-Fi beschikken. Stream je veel films via Netflix of speel je graag online games? Dan zijn homeplugs de beste optie op je netwerk uit te breiden. In tegenstelling tot andere (draadloze) oplossingen verlies je met homeplugs namelijk minimaal snelheid, omdat de connectie via het fysieke stroomnet loopt.

Toch liever hulp met installatie? Neem dan gerust contact op!

 

 

 

%d bloggers liken dit: